Egyéb

Jackal Archery Kunmingben

Hát megérkeztünk. Az utazás gyötrelmesen hosszóú és mérsékelten fárasztó volt. Kellemes megélepetés volt, hogy a rémhírekkel ellenetétben sen,i nem kötözködött a terjedelmes csomagok miatt, és milliárdokat sem kellett fizetni értük. Sőt, semmit. Ennyit a vészmadarakról.
Hatalmas repülőkkel jöttünk Kínába, Airbus A 300-as gépek voltak, simán át tudtam mozgatni a lábam a 11 és fél órás repülőúton, mikor oda-vissza elkezdtem sétálni.

Nyelvizsgák kombinációja

Gyakran felmerül a kérdés, hogy ha én mondjuk írásbelit ECL-en, szóbelit pedig Origón csinálni, akkor vajon meglesz-e a C típusú vizsgám. A másik nézőpont - a válasz egyébként ugyanaz lesz -, hogy vannak nyelvvizsgák, melyeknek a szóbeli része könnyebb, mint az írásbeli, és vannak olyanok, melyeknél fordítva működik a dolog. Automatikusan felmerül a kérdés: Olyat lehet, hogy szóbelizek az egyiknél és írásbelizek a másiknál úgy, hogy a végén megvan a C komplex nyelvvizsgám? A válasz igen.

Barátaim, nyelviskolák - hová jutottatok...?

  A minap kaptam egy hívást egy nyelviskolától, hogy dolgoznék-e nekik. Két csoportot kellett volna angol nyelvre oktatni, esetleg nyelvvizsgára felkészíteni, de ennél többet nem árulhatok el... Még hitelrontásnak vennék. Elég érdekesen indult a beszélgetésünk, mert én - bár nem szóltam előre - tudtam, hogy soha az életben nem fogok még egyszer nyelviskolával leszerződni, viszont a fiatalember a XXI. századra oly jellemző agilis marketingtempóban próbált meggyőzni, hogy ez nekem milyen jó lesz. Előzmények:
 
Feliratkozás RSS - Egyéb csatornájára