Fontos információ

Tisztelt Látogató!

Köszönöm megtisztelő érdeklődését. A következő 1-2 hónapban csak korlátozott mennyiségben tudok tanulókat fogadni.

Tolmácsmegbízásokat előzetes egyeztetés után továbbra is vállalok.

Addig is kérem nézzen szét oldalamon és ha bármilyen kérése, kérdése van, vagy mindenképpen nálam szeretne tanulni, érdeklődjön a kapcsolatfelvételi oldalon vagy a megadott telefonszámon.

Megértését előre is köszönöm:

Farmosi Zoltán

Tanulói referencia

Bogi, 2015 május, Dexam középfok

Beszédkészség 76%
Beszédértés 92%
Összesen 84%
Írott szöveg 96%
Íráskészség 88%
Összesen 92%

A felkészítést nagyon élveztem, mindig örömmel mentem, mert sosem bíráltál, dorgáltál, hanem korrekten véleményeztél. Így egy idő után lett bátorságom beszélni, nem éreztem magamat ostobának amikor hibáztam. Ez a szóbelin szerintem nagyon jól jött, hogy nem ugráltak vissza a gondolataim az előző mondatokra, hogy ezt meg azt vajon jól mondtam-e, hanem haladtam tovább, nem volt az a rettegett lefagyás és kínos csönd. :)

A sok felkészítő anyagnak és házi feladatnak is nagyon örültem, mert ugye nincs túl sok dexam-os anyag, magamtól meg nem tudtam, hogy a neten fellelhető millió féléből melyik lenne hasznos.

Bár nincs sok összehasonlítási alapom, szerintem a felkészítés szakmai része is kiváló volt. Teljesen érthető volt a magyarázatod, majdnem mindent elsőre sikerült felfognom.

Ami újdonság volt és nagyon tetszett, hogy ennyire utánanéztél a nyelvvizsgának, leginkább ugye a beszédkészségnek, és úgy is gyakoroltunk rá a kiselőadással, kérdésekkel és vitával, ahogy a vizsgán is elvárják. Ez nagyon hasznos volt, hogy pontosan tudtam, hogy mi fog rám várni és gyakoroltuk. Több aznap szóbeliző diákot hallottam beszélgetni, akiknek fogalma sem volt róla, hogyan épül fel a vizsga.

Nagy hasznát vettem a tanult töltelékszavaknak is, hogy hogyan értünk egyet, fejezünk ki véleményt és díszítjük a szöveget, nem is gondoltam volna, hogy élesben ennyit számít az az 1-2 másodperc, amíg egy kis időt nyerek, meg persze összekapcsolom a gondolatokat. Ez amúgy szerintem erőssége volt a feleletemnek, a vizsga végén a partnerem már az én töltelékszavaimat használta. :)

Amit máshogy csinálnék, az csak az lenne, hogy hamarabb kezdenék el hozzád járni. Nem volt elég idő a beszédet gyakorolni, nem sikerült arra a szintre eljutnom, hogy biztosan meglegyen a szóbeli, mert nem volt elég rutinom. Amit még talán máshogy csinálnék, az a kiselőadás lenne. Szóbelin a kiselőadás a modulfeladat, vagyis ott mindenképp humán témát kell feldolgozni. Sajnos nem volt elég a humán szókincsem, hasznos lett volna ahhoz is szavakat gyűjteni. Szóval összegezve elégedett vagyok a felkészítéssel, enélkül most az esélytelenek nyugalmával várnám az eredményhirdetést.


  Farmosi Zoltán 2008.május-július között készített fel angol felsőfokú "C "nyelvvizsgára. Az előző években sok időt töltöttem angol nyelvterületen, így 2 dolgot kértem tőle: nyelvtani "leporolást"-t és hivatalos levelezésben való elmélyedést. Szintfelmérő után a Pannon nyelvvizsgát ajánlotta. Átlag heti egyszer találkoztunk. Házi feladatokat adott és még - nagyon lelkiismeretesen - e-mailen is küldött át extra feladatokat, amiket szinte azonnal javított; nem törve meg a tanulás lendületét ill. visszaterelt a helyes ösvényre. Kiváló ötlet a saját készítésű honlapja, ahol angollal kapcsolatos érdekességeket, speciális feladatok találni a különböző szinteknek megfelelően, sőt még a vizsga napjáig is visszaszámolt számomra, percre pontosan.

  Alapvetően egy modern oktatási "rendszert" ismertem meg Zoli személyében, melyet a 86%-os szóbeli vizsgaeredmény is tükröz. Csak azok számára ajánlom, akik egy megbízható, pontos, versenyképes árral bíró, naprakész és szórakoztató oktatót keresnek. Ellenkező esetben kerüljék el őt messzire.

 

Tisztelettel:
Varga István
2008.10.19.


"Engem gyíkká változtatott! De már elmúlt..." Smile

 

Csaba
2012.11.24.